subota, 29. lipnja 2013.

Neka vaša koža zablista

Razmišljate kako da se ulepšate na zdraviji način, a da ujedno ne potrošite mnogo novca. Imamo jedan zanimljiv predlog. Pogotovu kad je reč o pilinzima. Znate li da u vašoj kuhinji imate mnoštvo materijala od kojih biste mogli napraviti sveže i zdrave pilinge za lice?PILING ZA LICE OD BANANA
 1 banana, 1 šolja maslinovog ulja, 2 jajeta

 Umutiti žumance i maslinovo (ili bademovo) ulje. Dodati oljuštenu bananu i dobro umutiti. Naneti smesu na lice i vrat. Ostaviti da odstoji pola sata, zatim oprati hladnom vodom.

 PILING OD OVSENE KAŠE
 2 kašike ovsene kaše, 3-4 kašike mlaćenice

 Spojiti sve sastojke i naneti smesu na lice. Ostaviti da se osuši pa je oprati sa lica mlakom vodom.

 PILING OD BADEMA
1 kašika bademovog ulja, 2 kašike hranljive kreme

Pomešati ova dva sastojka tako da se napravi pasta. Naneti pastu na lice i ostaviti da se osuši. Skinuti je mlakom vodom, a zatim oprati lice hladnom vodom.

 PILING OD ŠARGAREPE
1 kašičica soka od šargarepe, 1 kašičica limunovog soka, 1 kašika suvog kvasca, 1 kašičica maslinovog ulja, 1 i 1/2 kašičica jogurta

Spojiti sve sastojke i dobro ih izmešati. Naneti na lice i ostaviti 15 minuta. Sprati masu s lica mlakom vodom. Ako vam je koža veoma masna, nemojte dodavati ulje u masu, a ako je suva, dodajte još ulja. Ne korisititi na koži koja ima bubuljice, da ne bi došlo do infekcije.

PILING OD BRESKVE
2 kašike breskve, 1 kašičica meda, 2 kašičice mleka u prahu, 1 kašičica limunovog soka

Pomešati mleko u prahu sa medom i breskvom. Naneti na lice i vrat. Ostaviti 15 minuta. Isprati mlakom vodom u koju je dodat limunov sok. Na kraju oprati lice hladnom vodom.

PILING OD SUNCOKRETA
1 kašičica suncokretovog hladno ceđenog ulja, 1 žumance, 1 kašičica pivskog kvasca

Dobro umutiti žumance, pa dodati kvasac i ulje. Naneti na lice. Kada se osuši, oprati prvo mlakom, a zatim hladnom vodom.

 PILING ZA RUKE I STOPALA
28g mlevenih badema, 1 umućeno jaje, 7g mlevenog korena gaveza, 1 kašika meda

Dobro umutiti sve sastojke. Naneti smesu na ruke. Neka vam neko pomogne da stavite gumene rukavice. Najbolje je da smesu nanesete uveče, pre spavanja i da je ostavite tako do jutra. Ovaj piling je dobar i za suva stopala.

Zdrav život
Autor: Biljana Soldatović

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.