nedjelja, 23. prosinca 2012.

Prejedanje iz dosade


7 sigurnih trikova protiv prejedanja iz dosade

Jeste li se ikada zapitali koliko biste zapravo jeli da jedete samo kada ste zaista gladni i da prestanete jeste onda kada ste ugodno siti? Isključivši dane kada imate PMS ili ste pod posebno velikim stresom, prejedanje bi trebalo izbjegavati u svakoj prilici, a što je najzanimljivije ne prejedamo se zato jer smo gladni već najčešće – iz čiste dosade


Nema osobe koja barem nekad ne jede samo kako bi prikrila taj neugodan osjećaj, a posljedica toga često je grižnja savjesti i pokoji kilogram više. No, i tu ima pomoći. Otkrivamo sedam načina kako da stanete na kraj ovoj mrskoj navici.

Nazovite prijateljicu
Umjesto da posegnete za hranom, posegnite za telefonom i nazovite prijateljicu koju niste čuli neko vrijeme. Zanimljivosti koje ćete čuti odvratit će vam misli od čokolade koju ste željeli dograbiti.

Lakirajte nokte
Odličan trik za držanje prstića podalje od vrećice čipsa. Dok vam se lak suši na noktima neće vam pasti na pamet da jedete kako ga ne biste uništili.

Pospremajte...
Ormar, novčanik, torbu, ladice u kuhinji – nije važno što pospremate ili sređujete, glavno je da su vam ruke zauzete. Umjesto da se debljate, budite produktivni!

Prošećite
Desetominutna šetnja po kvartu dovoljna je da vam odvrati misli od grickanja iz dosade. Uz to, dobra je za kondiciju.

Popijte vode
Netom prije jela popijte nekoliko gutljaja vode, a isto napravite i tijekom jela. Osjećate li da biste nakon ručka mogli još nešto prigristi, opet popijte vode i nakon nekoliko minuta vrlo vjerojatno nećete više biti gladni.

Stavite hranu na tanjur
Kada vam dođe da nekontrolirano jedete sve što nađete u hladnjaku, složite tanjur s hranom bogatom zdravim ugljikohidratim, bjelančevinama i masnoćama. Na taj način imat ćete uvid u to koliko ste pojeli.

Žvačite žvakaču gumu
Želja za grickanjem nakon izdašnog ručka sigurno nema veze s glađu, stoga, kako se ne biste prejeli, žvačite žvaku. Vaša usta samo trebaju nešto što će im odvući pažnju od hrane.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.