srijeda, 4. travnja 2012.

Visoki krvni tlak – trajno rješenje bez lijekova


Prvi uzroci povećanja tlaka pohranjeni su u pamćenju tijela

Visoki krvni tlak nije bezazlena pojava. Potrebno je suočiti se s njim i reagirati. Lijekovi mogu tek ublažiti pojavu i obavezati vas na njihovu doživotno uzimanje. No želite li vratiti svoje zdravlje potrebno je pronaći i otkloniti uroke pojave.

Visoki krvni tlak odraz je stanja organizma i psihe. Nije ga teško otkriti ili kontrolirati ako upotrijebite tlakomjer. Medicina je uspostavila norme: normalan krvni tlak jest prosječno 120/80 milimetara stupca žive (mmHg), dok se povišenim smatra onaj veći od 140/90 mmHg. Poznato je da visoki krvni tlak može uzrokovati puknuće krvnih žila (arterija i kapilara) sa posljedicom srčanog i moždanog udara sa trajnim posljedicama ili smrću.

Potrebno je stoga objasniti ovu slabo poznatu i za medicinu nedokučivu dimenziju povećanja tlaka i njegovog liječenja.

Prvi uzroci povećanja tlaka pohranjeni su u pamćenju tijela
Osnovni mehanizam povećanja tlaka leži u prijenosu i snažnom utjecaju memorija stresa koje osim na psihu utječu na funkciju jetre i na arterijski sustav. Ovi su organi na memorije vezane uz osjećaj opasnosti, brige, straha, i ostale oblike psihičke napetosti posebno osjetljivi. Ova je činjenica od davnina poznata i oslikana narodnim poslovicama koje ocrtavaju ljude agresivne i nagle čudi.

Poremećaj funkcije jetre uzrokovan stresom dovodi do nepotpune obrade hranjivih sastojaka nošenih u krvi. Takvi necjeloviti sastojci prianjaju uz stjenke arterija i kapilara sužavajući ih i izazivajući bolesti krvotoka. Potrebno je i ovdje kao što je to urađeno i u ostalim člancima pod skupnim nazivom ''Um tijela'' istaknuti važnost razumijevanja i pristupa postupku samo-ozdravljanja koji se zasniva na pamćenju tijela odnosno na čišćenju tjelesnih memorija, posebno iz razloga što je dimenzija tjelesnog pamćenja nedostupna medicinskoj praksi. Cyprýn Metoda tumači fenomen tjelesnog pamćenja i podučava zainteresirane postupku samo-ozdravljanja čišćenjem tjelesnih memorija.

Nezaobilazna činjenica je da TIJELO PAMTI. Sve situacije stresa odnosno sve ono što osoba doživi od svog začeća tijekom života, ostaju upamćene u njenom tijelu ukoliko su ti doživljaji predstavljali prijetnju, opasnost ili direktnu ugrozu njenoj cjelovitosti ili je osoba bila podvrgnuta bilo kojem obliku utjecaja protivnom zdravlju. Pamćenje tijela je toliko precizno i razvijeno da većim dijelom nije dostupno osobnom sjećanju te ga neupućeni ljudski um ne može doseći. Činjenica je također, a o tome govori terapijsko iskustvo, da osoba nema razvijene kriterije po kojima bi tjelesne memorije racionalno ili intuitivno prepoznavala kao uzroke trauma tijela te ju je potrebno o tome podučiti kako bi te memorijske uzroke traume sama mogla razriješiti i spriječiti njenu ponovnu pojavu. Memorije iskustava koja uzrokuju slabljenje navedenih tjelesnih funkcija i potom uzrokuju povećanja tlaka kod svake su osobe drugačije. Uzalud je stoga očekivati da će vas lijek koji ne prepoznaje vaše upamćene posebnosti od bilo koje bolesti izliječiti.

Fiziološki uzroci povećanja tlaka tek su odraz memorijskih zagađenja upamćenih u tijelu:
- Povećanje krvnog tlaka često je povezano sa sužavanjem arterija i nedostatnom prokrvljenošću pojedinih organa i tkiva što dovodi do smanjenja njihove funkcije.
- Prevelika prisutnost otpadnih tvari u krvi zbog kroničnog upalnog procesa i zastoja metabolizma,
- Nedovoljna funkcionalnost bubrega i sposobnost da obrade otpadne tvari u krvi,
- Zagađenje ili nedovoljna funkcija jetara,
- Kronična slabost pluća i plućnih ovojnica kao situacija u kojoj se stvara otpadni materijal koji redovito zagađuje bubreg na strani oslabljenog plućnog krila,
- Zagađenje debelog crijeva,
- Degenerativni proces većeg opsega,
- Prekomjerna težina.

Zagađenja iz ambijenta i navike koje utječu na povećanje tlaka čine dio zdravstvenih savjeta o kojima ste već informirani. U svakom pojedinom slučaju potrebno ih je provjeravati kako bi se otklonili i osigurali trajan uspjeh postupka samo-ozdravljanja.

{Zena}

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.