ponedjeljak, 9. travnja 2012.

Nesanica: Kako lakše zaspati?


Zdrav i kvalitetan san je , pored zdrave ishrane, najznačajnija stvar za zdrav život i zdrav i lijep izgled. No šta ukoliko nas muči nesanica, koja usporava naš metabolizam i koja ostavlja negativen posljedica i na tijelo i na duh i uništi cijeli dan koji slijedi!

Evo nekoliko savjeta kako lakše zaspati i kako se izboriti protiv nesanice:
1. Prije spavanja prozračiti prostoriju u kojoj spavamo!
2. Čajevi!
Eterična ulja iz listova metvice harmonizuju poremecen vegetativni nervni sistem. Kašicicu suvih listova metvice, prelijte prokuvanom vodom, ostavite da stoji pet do sedam minuta, zasladite medom i pijte mlako. Također, provereno sredstvo je i čaj od iglica jele. Svježe iglice jele dobro oprati i izgnječiti. Malu kašiku izgnječenih iglica, prelijte sa četvrt litre prokuhane vode i zasladite medom!

3. Sendvič od puretine, banana i šalica toplog mlijeka s medom čine gotovo idealan večernji obrok za osobe koje imaju problema sa snom.
4. U posljednji dnevni obrok poželjno je uključiti namirnice bogate kompleksnim ugljikohidratima, primjerice integralni kruh, pecivo, žitarice, integralne krekere. Naime, vjeruje se da ugljikohidrati, zbog svojstva da podižu razinu serotonina, neurotransmitera koji potiče spavanje, imaju blago uspavljujuće djelovanje.
Ukoliko ovi savjeti ne pomognu, a nesanice potraje, svakako se obratite liječniku!


{Ljepota}

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.