četvrtak, 19. travnja 2012.

Liječenje tradicionalnom kineskom medicinom

Iglicama do zdravlja
Akupunktura nije alternativna medicina po načinu delovanja, ali je alternativna po svojim efektima jer leči mnoge bolesti koje savremena medicina nije u stanju, kaže specijalista za tradicionalnu kinesku medicinu i akupunkturu dr Lin Feng.


Tradicionalna kineska medicina odavno je zagolicala znatiželju brojnih poklonika u svetu, pa i kod nas, pre svega zbog neobičnog i vrlo zanimljivog filozofskog pristupa lečenju i pozitivnih efekata koje ono ima na ceo organizam. I Svetska zdravstvena organizacija priznala je 1979. godine akupunkturu kao ravnopravnu granu medicine, jer ispunjava standarde koji su u saglasnosti sa savremenim načinom lečenja i donela veoma široku listu bolesti pogodnih za lečenje ovom metodom. Mada su se brojni domaći lekari specijalizovali za lečenje akupunkturom, kod nas i kineski lekari primenjuju tu tradicionalnu nauku i filozofiju lečenja. Tako je odnedavno, ponovo građanin Novog Sada specijalista za tradicionalnu kinesku medicinu i akupunkturu dr Lin Feng. U glavnom gradu Vojvodine dr Feng je s izvesnim prekidima, gotovo sedam godina.
- Akupunktura nije alternativna medicina po načinu delovanja, ali je alternativna po svojim efektima jer leči mnoge bolesti koje savremena medicina nije u stanju - kaže za “Dnevnik” dr Feng. - Lečenje akupunkturom sastoji se u dovođenju organizma u ravnotežu bez unošenja bilo kakvih supstanci što znači i bez ikakvih mogućnosti da se jave štetne posledice. Može samo da koristi, a nikako da šteti.
Dr Lin Feng navodi da je prednost akupunkture nad drugim medicinskim disciplinama u tome što posmatra čoveka u celini i leči njegov najveći problem - bol prouzrokovan glavoboljom, išijasom, neuralgijama, a istovremeno ceo organizam dovodi u ravnotežu. Jer, nijedna bolest nije izolovana i uvek je povezana sa drugim pratećim simptomima, koji su često glavni uzrok bolesnog stanja.
Akupunkturom se dosta uspešno leče i veoma aktuelne alergije, bronhitis, sinusitis, upale brojnih unutrašnjih organa, noćno mokrenje, depresije i druge neuroze, kao i sva reumatska i oboljenja zglobova, mišića i kostiju. Isto tako, uz pomoć “iglica” možemo da jačamo i zdrav organizam, povećavamo njegove fizičke i intelektualne sposobnosti, da utičemo na kvalitet kože, i da bi imala zdraviji i lepši izgled.

Bezbolni ubodi

Igle za akupunkturu su vrlo tanke i njihov ubod je neznatan, mnogo manje se oseti od uboda injekcije. U tačno određenim tačkama, koje su različite za svaku vrstu bolesti, igle ostaju zabodene od dvadeset minuta do pola sata, ali na mestu uboda ne ostaju trajne promene. Tretman se ponavlja osam do deset puta, što, naravno, zavisi od vrste bolesti i dužine njenog trajanja. Ceo postupak se ponavlja posle mesec dana na isti način. Kod hroničnih i veoma zapuštenih slučajeva, lečenje se ponavlja i više puta dok se ne postigne željeni efekat, što je sasvim individualno i što doktor procenjuje za svaki slučaj ponaosob. Može se reći da nema bolesti kod kojih se akupunkturom ne bi mogle smanjiti tegobe, ako ne i potpuno izlečiti.


V. Savić
domaci.de

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.