nedjelja, 1. travnja 2012.

Iscrpljenost, problem savremene žene


Savremene žene su pod pritiscima koje nose dnevne obaveze hronično umorne

Današnje generacije radno aktivnih žena previše se oslanjaju na kofein i šećer kako bi preživele dan, upozorava američki stručnjak dr Frenk Lipman. On upozorava kako bi takav životni stil žene mogao da košta zdravlja, pa i života.

Dve trećine žena su toliko su pritisnute životom da su stalno umorne. Naprosto, pokušaj žongliranja između uloge majke, supruge i uspešne poslovne žene ne može proći bez posledica. "Iscrpljenost je poprimila razmere epidemije. Kada se ujutro probudite, umesto da se osećate sveže, vi se osećate umorno. Međutim i pored toga, ženski um nikad ne prestaje sa radom. Sve doživljava kao obvezu i stalno je dekoncentrisana. Postoji cela generacija žena koje se tako osećaju. One su potrošena generacija," objašnjava dr Lipman za Dejli mejl.

Hrvatski nutricionista Nenad Bratković preporučuje da se kafa zameni zelenim ili crnim čajem. Prekomeran unos šećera prouzrokuje gojenje, a tzv. krug šećera izaziva napade prejedanja.

"Kafu bi bilo preporučljivo ne šećeriti puno i ne stavljati puno mleka. Veoma je važno neprestano i postupno unositi tečnost u organizam tokom celog dana," kaže dr Bratković za Večernji.

izvori: www.svevesti.com
S media

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.