četvrtak, 23. veljače 2012.

Urinoterapija i njene tajne

Postavlja se pitanje da li je urinoterapija  najbolji besplatni lijek?
Suvremeno društvo je nažalost društvo bolesti.

Svakodnevno slušamo i čitamo vijesti na televiziji, internetu, u novinama o raznim vrstama bolesti, kako ih izliječiti ili preventive radi uzeti lijek, iako smo zdravi.

Živimo u svijetu, u kojem je zaboravljen prirodni način života.

Živi se stresno i ubrzano, tako  da i sami, kad osjetimo umor i klonulost, često pribjegavamo „čarobnom farmaceutskom štapiću“ u vidu tablete, umjesto da si pripravimo zdrav, energetski bogat i kvalitetan obrok koji će nam povratiti izgubljenu ravnotežu.

Jedemo nezdravu, genetski modificiranu hranu, hranu prskanu pesticidima i herbicidima, a kad jedemo, na brzinu ubacimo jelo u sebe.

Pijemo tvorničke sokove upitnih supstanci umjesto zdrave vode, koja je prirodni pročišćavač, i s vremenom se razbolijevamo. Umjesto da promijenimo životni stil u prehrani, skloniji smo brzim rješenjima, koja nude farmaceutske tvrtke, i tako se još više trujemo.

Naše tijelo uvijek nam šalje signale da nešto nije u redu, ali smo ga u silini mahnitog trčanja za uspjehom, novcem, karijerom zaboravili osluškivati.

Oni razboritiji pokušat će svoje tijelo i um vratiti u stanje prirodne ravnoteže, mijenjajući pogled na svijet i životne navike, jer postoji puno dokumentiranih slučajeva iscjeljenja prirodnim putem.

Porast literature o prirodnom iscjeljenju

Posljednjih dvadesetak godina izdano je mnoštvo  literature na temu prirodnog iscjeljenja. Svi autori slažu se oko nekoliko bitnih točaka.

Prvo jest da treba promijeniti način prehrane, u smislu da se mora jesti zdrava, biološki uzgojena hrana, uz što više prirodnih, svježe ocijeđenih sokova od voća i povrća.

Također, u organizam treba unositi vodu u dovoljnim količinama, jer voda čisti tijelo, o čemu svjedoče brojne knjige, počevši od Masarua Emota, Viktora Schaubergera do Fereydoona Batmanghelidja.

Ljudskom tijelu potrebna je i sunčeva energija, što potvrđuju slučajevi iscjeljenja putem jutarnjeg i večernjeg gledanja u Sunce.

Barem jednom u tjednu treba provoditi post da bi tijelo sagorjelo nataložene nečistoće, kao što su to prakticirali narodi drevnih istočnih i zapadnih kultura.

A stari narodi poznavali su još jednu tajnu zdravlja i dugovječnosti – urinoterapiju.

Otkriće urinoterapije

Tisućama godina stara urinoterapija počela se otkrivati i u našoj zemlji, ponajprije zahvaljujući knjizi "Iscjeljivanje urinom" autorica Ingeborg Allmann i Ulrike Kohrs-Gerlach, objavljenoj 2007., nakon koje je uslijedilo još nekoliko prevedenih naslova.

U svjetskim okvirima, o toj temi pisali su...

Dr. John W. Armstrong (A Treatise on Urine Therapy)
Coen van der Kroon (Golden fountain: The Complete Guide To Urine Therapy)
G. K. Thakkar (Tajne urinoterapije)
G. P. Malahov (Urinoterapija)
Dr. C. P. Mithal (Čuda urinoterapije)
Martha M. Christy (Your Own Perfect Medicine: The Incredible Proven Natural Miracle Cure that Medical Science Has Never Revealed!)

Prvo spomenute autorice u svojoj knjizi "Iscjeljivanje urinom" iznose podatak o 2000 poznatih supstanci – proteina, enzima, hormona i minerala - u sastavu urina, pretpostavljajući da ih je još toliko nepoznatih ili se tek otkrivaju.

Pioniri urinoterapije na Zapadu zastupaju tezu da naše tijelo proizvodi sve supstance potrebne za održavanje zdravlja i iscjeljenje te dokumentirali mnoštvo slučajeva iscjeljenja tuberkuloze, astme, konstipacije, groznice, bubrežnog kamenca, gangrene i raka primjenom urinoterapije, vjerujući da je urin prirodni lijek za sve moguće bolesti, pa čak i AIDS.

Zanimljivo je i kako  ispijanje urina u trudnoći pomaže kod regulacije trudničkog dijabetesa, zatim u održanju ploda, a rađa se zdrava, otporna na bolesti beba s lijepom i glatkom kožom.


Kako se primjenjuje urinoterapija

Urin se može koristiti na nekoliko načina, uz napomenu svih autora da se koristi samo srednji mlaz, koji je sterilan i čist, dok su u početnom i završnom mlazu sadržane otpadne tvari.


1. Masiranje tijela urinom

Autori se slažu da je najbolje masirati tijelo 75 minuta do 2 sata  urinom koji je star 3 – 7 dana.

Na ovaj način urin se brzo apsorbira kroz kožu i kroz njiu izbacuje otrove iz tijela.

Masiranje treba provoditi svakodnevno i kroz dovoljno dug period, dok tijelo ne prestane izbacivati nečistoće.

Ne treba se obeshrabriti ako reakcija bude burna, jer je to prirodan proces.

Kod tvrdokornijih bolesti potrebno je provoditi post na vodi i urinu.

2. Post na urinu i vodi

Autori ga preporučuju kod ozbiljnih i kroničnih bolesti. Pije se urin izlučen tijekom čitavog dana i noći, ili se kombinira dnevni za piće, a noćni za masažu.

Tjelesne reakcije mogu biti povraćanje, proljev i promjene na koži, dok tijelo ne izbaci sve otrove.

Nakon posta na urinu i vodi potrebno je postupno prelaziti na zdravu prehranu, uzimanjem malih količina prirodno ocijeđenih sokova.

Dok traje post, urin hrani tijelo potrebnim hranjivim tvarima, što dokazuju mnogi slučajevi ljudi koji su preživjeli doživjevši brodolome, ostajući bez hrane i vode.

3. Oblozi od urina

Oblozi stavljaju se na opekotine, rane ili čireve. Oblog stalno treba biti vlažan.

4. Urin u obliku kapi
Ako se urin  kapa u nos, gotovo trenutno odčepljuje nosne kanale i omogućuje normalno disanje. Urin možete također kapati u uši i oči.

5. Grgljanje urina u usnoj šupljini
Pomaže kod grlobolje i kod bolesti zubi, prilikom čega nakon nekoliko minuta prestaje zubobolja.

Urinoterapija u budućnosti

Suvremeni mediji sve češće nas izvještavaju o preživljavanjima pojedinaca bez hrane i vode, zahvaljujući ispijanju vlastita urina.

Dovoljno je prisjetiti se vijesti o preživljavanju Bolivijca Minora Vidala na urinu i vodi u prašumi nakon zrakoplovne nesreće, objavljene u svim medijima u rujnu 2011., ili slučaja dvojice Kineza koji su u kolovozu 2007. preživjeli jedući ugljen i pijući urin zatrpani u rudniku.

Na tragu tradicionalne ayurvedske medicine, indijski farmakolozi objavili su  vijest o lijeku na bazi kravljeg urina i biljaka, koji navodno liječi rak.

Sve ovo ide u prilog činjenici da se urin više ne smatra nečim prljavim i štetnim te da bi se mogao početi masovno upotrebljavati u terapeutske svrhe.

 izvor: www.alternativa-za-vas.com

Korisne informacije o zdravlju i prehrani možete pronaći na:Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.