subota, 11. veljače 2012.

Klempave uši

Plastična hirurgija podrazumeva i operaciju ušnih školjki. Danas to nije komplikovani zahvat i često se radi kod nas.

Estetska korekcija ušiju (isturene ušne školjke, klempave uši) često se radi u kombinaciji sa smanjenjem ušiju. Nije mali broj onih kod kojih je potrebno uraditi korekciju samo na jednom uvu.

Korekcija isturenih ušnih školjki (klempave uši) moža da se uradi i kod dece koja su navršila sedam godina starosti. Plastični hirurg pomenutu intervenciju može da uradi i u starijem uzrastu pacijenta.

Vrsta anestezije zavisi od uzrasta pacijenta. Deca se operišu u opštoj anesteziji, a stariji pacijenti mogu u lokalnoj infiltrativnoj anesteziji (primenjuje se injekcija anestetika u ušnu školjku i iza nje).

Operacija se izvodi tako da se ukloni deo kože sa zadnje strane ušne školjke i da se potom pristupi hrkavici uva. Posebno definisanom procedurom vrši se remodeliranje hrskavice uva i potom se vrši ušivanje rane iza uva. Sa prednje strane uva ne postoje nikakvi rezovi ni ožiljci.

Operacija nije bolna, a postoperativni bolovi se kontrolišu primenom tableta protiv bolova.

Posle operacije je obavezno nošenje elastičnih zavoja 7 do 10 dana. Konci se uklanjaju desetog dana i ta procedura je potpuno bezbolna. Ožiljak iza uva je nevidljiv.

Smanjenje ušiju

Ova operacija se ređe izvodi i radi se takođe u opštoj ili loklanoj anesteziji. Posebnom tehnikom se uklanja deo hrskavice i kože uva. Konci se uklanjaju nakon 10 dana.

Komplikacije

Komplikacije su ekstremno retke i tada može da se javi: otok posle operacije i krvni podliv, ožiljak od operacije ili pucanje rane posle skidanja konaca. Svi eventualno nastali probelmi mogu da se reše bez posledica i vidljivih znakova.
izvor: www.zenskikafe.com
Korisne informacije o zdravlju i prehrani možete pronaći na:


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.