subota, 11. veljače 2012.

Jaja smanjuju rizik od raka dojke

Sastojak žumanjka štiti od raka dojke

Jedno jaje sadrži 125,5 miligrama kolina, što je otprilike četvrtina preporučene dnevne doze. Jaja su, tvrde stručnjaci, dobra hrana za žene jer kolin smanjuje rizik od raka dojke za čak 24 posto.

Pokazalo je to istraživanje koje su proveli naučnici sa univerziteta Sjeverne  Karoline, a u kojem je učestvovalo više od 3.000 odraslih žena. Ali kolinom su bogate i neke druge namirnice, kao pšenične klice i jetrica. Iako se ovaj spoj rijetko spominje kad se govori o zdravoj prehrani, to je jedna od nezaobilaznih hranjivih tvari.


izvor: ljepotaizdravlje.bloger.hr

Korisne informacije o zdravlju i prehrani možete pronaći na:



Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.