petak, 13. siječnja 2012.

7 simptoma srčane aritmije


Znakovi upozorenja zbog kojih se obavezno morate javiti svom liječniku.

Srčana aritmija predstavlja odstupanje od regularnih srčanih otkucaja. Srce radi nepravilno, prebrzo ili presporo. Povremeno "preskakivanje" srčanog ritma je u većini slučajeva bezopasno, međutim ima slučajeva kad se treba zabrinuti i javiti liječniku.

7 znakova srčane aritmije
Ako je neobičan srčani ritam udružen s drugim simptomima problema sa srcem, uključujući nesvjesticu ili osjećaj padanja u nesvijest, nedostatak zraka ili bol u prsima.
Ako vaša aritmija traje duže od 30 sekundi.

Ako ste preživjeli infarkt ili zatajenje srca - bilo koja promjena srčanog ritma je razlog da potražite medicinsku pomoć.
Najčešći oblik aritmije nosi naziv atrijalna fibrilacija. Njeni simptomi uključuju:
Treperenje srca
Nepravilan puls
Nedostatak zraka, pogotovo tijekom fizičke aktivnosti ili emocionalnog stresa
Slabost, umor
Vrtoglavicu, konfuziju
Kratkotrajni gubitak svijesti (sinkope)
Bol u prsima (angina)
Atrijalna fibrilacija se često otkriva tijekom rutinskih medicinskih pregleda jer brojne osobe nemaju izražene simptome. Drugi mogu opaziti nepravilan puls, ali bez prisustva drugih znakova bolesti.Blagi se simptomi mogu razviti odmah, dok se ozbiljniji problemi mogu pojaviti nakon što je atrijalna fibrilacija već počela i tijekom nekoliko idućih dana. Stoga je važno prepoznati i liječiti atrijalnu fibrilaciju što je prije moguće kako bi se izbjegli ozbiljni problemi.

Ozbiljne komplikacije poput srčanog udara i zatajenja srca se mogu pojaviti prije no što se atrijalna fibrilacija otkrije.

Ordinacija.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.